viernes, 28 de enero de 2011

Altra vesprada a la platja...

"Estos estan flipats!!!". Amb la frase de Jose Luis vam obrir la tertúlia dels capítols 5 i 6.

Podia ser el mostruo del aire un paracidista? vam comentar que tal volta el escenari coincidia amb la guerra del Pacífic....

Després, van comentar la idea de que al micro mon de la Illa, els xiquest reproduixen tots el vicis socials (o casi tots...), i els rols com en la societat actual.

Amb el senglar assassinat, vam fer una clasificació del éssers humans en dos tipus:
Les persones que utilitzen el diàleg per a resoldre el conflictes i la raó, i les persones sanguinàries. Patri comenta que "Jack representaría el salvatge, la barbarie".Es dir, la idea de que a estes altures, estan enfrontant-se la raó a lo salvatge, com acabarà la cosa....? Es deixaràn dominar per la por a lo deconegut,? a la superstició?.

També vam observar qeu ni hi han xiquetes, aleshores, la història canviaría.....exirien rols de génere? Arrel d'alló Jose Luis va comentar un anaécdota qeu ens va donar peu a parlar de la igualtat de les dones i com hi ha voltes que éstes agafen el model masclista i autoritari, i reproduint eixos comportaments. Anna va dir que aixó és "una falsa igualtat".

Finalment, vam acabar la tertu amb un excursió a casa de Guillermina, "si la montanya no va a Mahoma, éste va la montanya",jejeje. Per cert Guille esta estupenda!!!

hem quedat per al proper divendres lligir fins al capítol 8.

Besos

No hay comentarios: